De ministerraad heeft vrijdag een koninklijk besluit goedgekeurd waardoor de eenmalige investeringsaftrek wordt uitgebreid naar investeringen in digitale activa, zoals betalingssystemen en cybersecurity. Het gaat om een fiscaal voordeel waarbij 13,5 procent van het geïnvesteerde bedrag in één keer kan worden afgetrokken van de belastbare winst.

De aftrek geldt vanaf aanslagjaar 2016 op nieuwe investeringen in afschrijfbare vaste activa.

Onlangs nog bleek uit de Barometer van de Informatiemaatschappij van de FOD Economie dat Belgische ondernemingen slechts 2,4% van hun omzet online realiseren, terwijl het Europees gemiddelde 6% bedraagt. Ook het aantal cyberincidenten verdubbelde tussen 2013 en 2014.

Bron: Belga

Vestigingen

Hoofdzetel
Rue du chemin de fer, 10
B-1350 Orp - Jauche
+32 496 12 62 08
info@clouderp.be
Training & Verkoop
Culliganlaan 1B
B-1831 Diegem
+32 472 82 06 96
sales@clouderp.be

Over ons

Met een werkervaring in e-business sinds de jaren 90 begrijpen we wat werkt, wat niet werkt en wat groei drijft. Ons doel is om onze klanten hun business model te helpen ontwikkelen, om in elke markt en elk kanaal effectief te zijn.

CloudERP helpt u om B2B en B2C klanten deskundig te bereiken in elk kanaal waar ze actief zijn. Door onze expertise in Product Information Management (PIM), kunnen we de juiste fundamenten voor een omni-channel aanwezigheid te creëren, inclusief print. Dit geeft de e-commerce oplossing die merkbeleving realiseert en succesvolle verkoop mogelijk maakt.